
El Ministeri de Justícia ha defensat que les sentències que obliguen a tornar la paga ‘extra’ de Nadal de 2012 no es poden aplicar “de manera generalitzada” a tots els funcionaris i només tindran efectes per a aquells que obtinguin aquest reconeixement en els tribunals.
Així ha respost a una pregunta parlamentària de la líder d’Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, qüestionant per què el Govern considera que l’efecte d’aquestes sentències no és extensible a la resta de funcionaris de l’Administració de Justícia i secretaris judicials que es troben en la mateixa situació.
En la seva resposta, a la qual ha tingut accés Europa Press, el Ministeri que dirigeix Alberto Ruiz-Gallardón afirma que les sentències relacionades amb la paga extraordinària “no produeixen, en si mateixes, extensió d’efectes”. “No es pot aplicar d’una manera generalitzada”, afegeix.
“LA LLEI NO ESTÀ DEROGADA”
“El fet de dictar una sentència que reconeix un dret individual no significa la supressió de la legislació vigent per al conjunt de funcionaris”, exposa el Govern, que precisa que la decisió de reintegrar parcialment o totalment aquesta paga vulneraria el reial decret 20/2012 del 13 de juliol.
En aquest sentit, adverteix que la llei no està derogada i “no es pot revocar” per a tots els empleats públics el contingut d’aquest Reial decret que suprimia la paga extraordinària de desembre de 2012 i es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat el 14 de juliol d’aquell any.
La formació magenta al·ludia a la sentència d’un jutjat de Sevilla que va obligar al novembre de 2013 a tornar la ‘extra’ a un funcionari de Justícia.
UPyD indicava que la supressió en aquest àmbit es va dur a terme a través d’una reforma de la Llei orgànica del poder judicial del 29 de desembre de 2012, però els funcionaris ja havien meritat aquest salari des del dia 1 de juny fins al 30 de novembre de 2012.
Font: Europa Press